Argument
- Categorie: Cine suntem?
- Ultima actualizare: Marți, 17 Noiembrie 2015 11:26
- Accesări: 4154
Planul de dezvoltare pe termen mediu a unităţii şcolare trebuie să reflecte strategia educaţională pe termen mediu (4-5 ani), ţinând cont de strategia educaţională la nivel naţional, local, de evoluţia economică a zonei în care se află situată şcoala, de mobilitatea şi cerinţele profesionale ale pieţii muncii.
Şcoala funcţionează şi se dezvoltă prin efortul combinat al structurii de conducere a şcolii, al personalului şcolii, elevilor şi părinţilor, aceştia alcătuind comunitatea educaţională.
Planul de dezvoltare ne arată direcţiile majore de progres, iar modul de întocmire a acestuia permite consultarea părţilor interesate şi implicarea în asumarea scopurilor, obiectivelor şi acţiunilor propuse.
La nivelul fiecărei unităţi şcolare proiectul de dezvoltare instituţională are o importanţă deosebită, deoarece concentrează atenţia asupra finalităţilor educaţiei (dobândirea de abilitaţi, aptitudini, competenţe), asigurând concentrarea tuturor domeniilor funcţionale ale managementului (curriculum, resurse umane, material-financiare, relaţii sistemice şi comunitare) şi asigură coerenţa strategiei pe termen lung a şcolii.
În contextul unei mondializări a economiei, a globalizării mondiale, a creşterii concurenţei internaţionale,ca urmare a aderării şi integrării în Uniunea Europeană, a impactului de noi tehnologii asupra societăţii, precum şi a pregătirii educabililor pentru a face faţă unei evoluţii în carieră într-o lume aflată în rapidă schimbare şi în conformitate cu Legea Învăţământului nr. 1/2011, cu prevederile normative și ordinele MECS, ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Călărasi, principiile pe care s-a fundamentat acest proiect sunt următoarele:
- Centrarea actului educaţional pe elevii şcolii:
- strategii didactice abordate,
- stimularea creativităţii,
- modernizarea continutului bazei materiale,
- stimularea participării la activităţi extraşcolare si extracurriculare menite să lărgească orizontul elevilor;
- Echilibru între cerere şi ofertă:
- oferta educaţională ţine cont atât de resursele umane şi materiale de care dispune şcoala, cât şi de solicitarile elevilor şi părinţilor, precum şi de domeniile actuale de interes:
- utilizarea calculatorului,
- comunicarea într-o limbă modernă,
- educaţie pentru sănatate,
- educaţie civică;
- Cooperare scoală - comunitate:
- participare la programele şi acţiunile organizate de Primăria comunei Ulmeni;,
- colaborarea cu Poliţia şi alte autorităţi locale.